דיון קבוע אצל האחים שלי, איזה עוגייה לבקש מסבתא להכין- קריספית או יותר בצקית?
לסבתא שרה יש שני סוגי עוגיות, סוג אחד קריספי וסוג אחד בצקי-ג'וסי.
סבתא תמיד הייתה השראה עבורי במטבח, ושנים על גבי שנים ביקשתי מתכונים לכל היצירות שלה,
אלו שהייתי מטפס על קצות האצבעות בשביל לגנוב עוד ועוד.
כמובן שהתשובה הייתה תמיד "לפי העין", אז כל שנותר לי, זה לנסות בעצמי.
זה מתכון קליל וטעים, שילוב של קריספי ושל בצקי, מתוק עם קצת מלח גס .
שימו לב- זה ממכר.
בסוף המתכון, כמה טיפים שיעזור לשם לשדרג עוד סוגים של מתוקים.
מתכון ל14 עוגיות בינוניות:
שלב ראשון:
- 100 גרם סוכר חום (חצי כוס)
- 100 סוכר לבן (חצי כוס)
- 80 נטורינה מומסת
- 0.5 כפית מלח
להמיס את הנטורינה ולערבב יחד את שאר המרכיבים
לערב טוב טוב יחד
שלב שני:
- 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
- שקית אבקת אפייה
לערבב טוב טוב ולתת לזה קצת להתקרר לפני הוספת השוקולדציפס, כדי שהוא לא יימס בתערובת.
שלב שלישי:
להכניס למקרר לשעה לפני הכנת הכדורים
לחמם תנור ל175 מעלות
לפזר מעט מלח גס מעל כדורי העוגיות
להכניס לתנור 11-14 דקות אפייה, עד שהעוגייה שחומה
טיפים לשדרוג:
- עוגיות עם כמות גבוהה של "חמאה" יהיו יותר מעוצבות וטעימות ככל שתשימו אותן זמן במקרר.
כשיש לי זמן, אני מכין את הבלילה לשעה, מסדר כדורים ואז שם אותם במקרר עוד שעה. ואם אני ממש רוצה עוגיה קריספית מבחוץ אבל בצקית מבפנים, אני מקפיא את העוגייה לפני אפייה.
- תוסיפו אגוזים, זה פאן גדול
- תמירו חצי מכמות הקמח לכוסמין לבן, נותן טעם אגוזי ייחודי