מוצר נוסף בהצלחה
2024-07-10T12:21:51+03:00

חלות ענן מטורפות כמו של מאפייה!אתם פשוט לא תפסיקו להכין את זה, אפשר גם להכין מהבצק לחמניות לשאר השבוע❤

מתכון ל2 חלות בינוניות:

1. מתסיסים שמרים ל10 דקות:
כף שמרים, 2 כפות סוכר לבן, חצי כוס מים חמימים
(מוזמנים לצפות בפיד שלי ללמוד על התססת שמרים)
2. בקערה שמים:
500 גרם קמח
60 גרם סילאן
80 גרם שמן זית
שופכים את שמרים מותססים
200 מל מים פושרים
ומערבבים.
3. ברגע שמתחיח להיווצר בצק מוסיפים כפית מלח גדושה.
4. לשים 10 דקות, לא פחות.
5. בודקים מרקם:
אנחנו רוצים שהמרקם יהיה מעט דביק, שרוב הבק על הוו לישה.
(מוזמנים לראות סרטון בדף שלי על המרקם של הבצק)
6. מתקנים מרקם במידת הצורך יותר מים/יותר קמח
ולשים עוד חמש דקות.
7. מתפיחים בקערה עם ניילון נצמד כשעה וחצי עד שהגודל מוכפל.
8. מכינים צורת חלה, מורחים חלב סויה מהול בקצת סילאן ומתפיחים לעוד חצי שעה את החלה מכוסה בניילון נצמד רק מלמעלה.
9. תנור שחומם ל175 מעלות, מורחים עוד מהסויה והיסלאן ולתנור לכ18-22 דקות עד שמשחים יפה
10.מעבירים לרשת צינון
11. המלצה למתיקות:
מורחים מי סוכר מעל
כוס מים חמים וכוס סוכר שרתחו יחד עד שהסוכר נמס.
מי שלא רוצה מתיקות, שימרח קצת מים חמים, זה שומר לחות ומבריק את החלה.

❤אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן ללא שינוי
❤אפשר להכין מהמתכון גם לחמניות
❤ לחלת בייגל, תטבלו את הרצועות במים ואז בשומשום ותקלעו בצורה שתרצו.
❤תהנו ותעדכנו איך יצא